Groei in jouw

SKUS | Sjoerd Kustermans | Mensontwikkeling

Geef je persoonlijke en professionele ontwikkeling een boost

Als ambitieuze professional in jouw vakgebied doe je de dingen zoals je ze altijd al hebt gedaan. Je patronen zijn een optelsom van je eigen ervaringen en visie op de wereld. Je bent er tot nu toe ver mee gekomen, hebt heel wat bereikt. Je hebt een leidinggevende positie of staat op het punt om die volgende stap te maken.

Toch voel je dat jouw puzzel nog niet compleet is. Je hebt behoefte aan meer zelfinzicht. Je hebt waarschijnlijk al managementtrainingen en leiderschapscursussen gevolgd, maar nog kun je je vinger niet leggen op dat wat ontbreekt. Logisch; je kunt tenslotte professioneel nooit verder groeien dan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

En dat gaat niet over ‘skills’ of ‘methodes’ aanleren, maar over het ontdekken, ontwikkelen en benutten van je dieperliggend potentieel.

Misschien herken je je in een van de volgende scenario’s:

Het gaat je voor de wind, maar je komt steeds meer in een spagaat terecht, waarin je het gevoel hebt te moeten kiezen tussen je carrière en je gezin. Niet kiezen gaat ten koste van beiden; én jezelf.

Je talent heeft je ver gebracht, maar je merkt dat je werk je meer energie kost dan het je oplevert.

Je wilt de volgende stap in je carrière zetten; een managementfunctie. Hoe zorg je dat je goed beslagen ten ijs komt?

Je hebt die promotie eindelijk binnengesleept, maar hoe ga je om met je nieuwe verantwoordelijkheden en sociale plek in het bedrijf, waarbij je leidinggeeft aan je voormalige ‘peers’.

Je merkt dat de samenstelling en behoeften van je team veranderen. Deze meer diverse en jongere generatie heeft een andere kijk op de wereld, hoe ontwikkel je jouw leiderschapskwaliteiten mee?

Als je mensen spreekt, vertel je vooral over je successen, en dat succes blijkt ook uit andere zaken. Een mooi huis, leuk gezin, toffe vakanties, aanzien van je collega’s en vrienden. Tegelijkertijd voel je je regelmatig onder hoge druk staan, waar zowel je werk als je privéleven onder kunnen gaan lijden. Een kort lontje, nog meer werken, stress, eenzaamheid, gejaagdheid, onmacht, conflicten of ‘imposter syndrome’. Voelt dat als succes? Niet bepaald, maar hoe los je het op?

SKUS | Sjoerd Kustermans | Mensontwikkeling

Geluk en succes ‘in sync’

Het klinkt zo logisch; je talent inzetten en daarmee succesvol zijn. Maar mooie resultaten en een tevreden werkgever zeggen niets over het geluk dat je ervaart. Voelt het alsof je altijd tegen de stroom inzwemt, alsof alles veel moeite en energie kost? Dan lopen jouw voorkeursgedrag en jouw innerlijke drijfveren en balansen waarschijnlijk niet parallel. Enerzijds mis je wellicht nog bepaalde vaardigheden, anderzijds handel je waarschijnlijk nog niet vanuit je authentieke zelf.

Ik help je bij het vinden en ontwikkelen van jouw authentieke potentieel, je waarden, talenten en eigen leiderschapsstijl. Ik houd je een spiegel voor die onthult of jouw gedrag wordt gestuurd vanuit je authentieke zelf of toch vooral door je ego die in een ‘overdrive’ zit.
Kies je voor succes of geluk? Een tipje van de sluier; deze twee kunnen uitstekend samengaan. Ik help je ontdekken hoe.

"Ik heb de coaching door Sjoerd als positief ervaren. Naast dat er diepgaande vragen werden gesteld, wat mij meer inzicht gaf, kwamen er gedurende het traject ook praktische adviezen op lopende onderwerpen waar ik direct wat mee kon. De coaching door Sjoerd heeft mij persoonlijk meer inzicht opgeleverd in hoe ik anderen (medewerkers, peers, stakeholders) gemakkelijker kan meenemen en overtuigen en hoe ik effectiever kan reageren in bepaalde situaties. Ik zou Sjoerd (SKUS) zeker aanbevelen, omdat hij op een aangename manier de juiste (confronterende) vragen weet te stellen, waardoor je vanuit je eigen kracht dichter bij de kern komt. Je leert geen ‘trucjes', maar groeit vanuit je authentieke potentieel, waardoor het ook blijvend is."

Jef Raats
Manager Projects & Logistics

"Ik heb de coaching door Sjoerd als positief ervaren. Naast dat er diepgaande vragen werden gesteld, wat mij meer inzicht gaf, kwamen er gedurende het traject ook praktische adviezen op lopende onderwerpen waar ik direct wat mee kon. De coaching door Sjoerd heeft mij persoonlijk meer inzicht opgeleverd in hoe ik anderen (medewerkers, peers, stakeholders) gemakkelijker kan meenemen en overtuigen en hoe ik effectiever kan reageren in bepaalde situaties. Ik zou Sjoerd (SKUS) zeker aanbevelen, omdat hij op een aangename manier de juiste (confronterende) vragen weet te stellen, waardoor je vanuit je eigen kracht dichter bij de kern komt. Je leert geen ‘trucjes', maar groeit vanuit je authentieke potentieel, waardoor het ook blijvend is."

Jef Raats
Manager Projects & Logistics

Wil jij dit ook bereiken?

Ik geloof er in – en heb dit ook zelf ervaren – dat je jouw volledige potentieel pas kunt benutten als je disfunctionele patronen leert herkennen en vanuit je authentieke drijfveren gaat leven. Ik coach professionals als jij bij het her- en erkennen van je ‘schaduwkant’ en het losmaken van jouw authentieke zelf. Dat werpt vruchten af voor zowel je zakelijke als je privéleven.

SKUS | Sjoerd Kustermans

Je zit lekkerder in je vel en voelt je meer gefocust en zelfverzekerd.

Je bent van binnen kalmer, maar komt krachtiger over.

Je bent milder naar jezelf; je bent tenslotte meer dan je resultaten.

Je hakt sneller knopen door en staat vol achter je keuzes.

Je ervaart een gezonde balans in je werk-privéleven en voelt je energiek.

Je voelt meer verbinding met zowel je team als je dierbaren (en zij ook met jou!).

Je hebt de mentale tools in je ‘rugzak’ om een volgende of verdiepende stap in je carrière te zetten.

Sjoerd Kustermans

Analytisch coach voor authentiek leiderschap

Als we het volledige, authentieke potentieel van individuele mensen benutten heeft dat een enorme positieve impact op organisaties én de maatschappij. Ik geloof in een open, mensgerichte samenleving en de kracht van collectieve wijsheid. Met SKUS draag ik daar als analytisch coach aan bij door leidinggevenden en professionals te helpen om hun potentieel te ontdekken én te ontwikkelen. Vanuit authenticiteit, want alleen dan kun je als mens de beste versie van jezelf worden en écht in verbinding zijn met jezelf en je team. Vanuit die verbinding en betrokkenheid zullen 'de dingen' weer vanzelf gaan.

Ontwikkelassessment of selectieassessment

Hoe effectief ben jij eigenlijk als professional en wat heb je nodig om die volgende of verdiepende stap in je carrière te zetten? Wat zijn jouw onbewuste drijfveren en waar liggen je natuurlijke talent en onbenutte potentieel? Welke schaduwpatronen belemmeren jou om de beste versie van jezelf te kunnen zijn?

In dit assessment maak ik gebruik van een online meetinstrument genaamd ODC. Er vindt een individuele verdiepende sessie plaats met terugkoppeling van de meetresultaten. Je ontvangt daarna een basis- of uitgebreide schriftelijke rapportage die ik desgewenst mondeling zal toelichten.

Het ODC wordt ook ingezet als selectieassessment voor werkgevers die meer zekerheid en voorspelbaarheid willen bij de selectie van nieuwe high potentials, managers of directieleden.

Ontwikkeltraject persoonlijk leiderschap

In dit traject coach ik jou als professional bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met de resultaten uit het ontwikkelassessment als startpunt, gaan we samen aan de slag.

We onderzoeken daarbij jouw coping-mechanismen en patronen, focussen ons op wat jou zowel geluk als succes brengt en hoe je een goede balans bewaart in jezelf en met jouw omgeving. Je leert hoe je je authentieke potentieel vol benut en je (zelf)leiderschap effectief verbetert; op basis van jouw natuurlijke drijfveren en luisterend naar je authentieke zelf.

Kies voor een kort traject (ca. 4 maanden met 6 individuele sessies analytische coaching) of een uitgebreider traject (ca. 12 maanden met 10 individuele sessies analytische coaching), inclusief tussentijdse opdrachten en afstemming.

Coaching op maat

Heb je het ontwikkeltraject persoonlijk leiderschap gevolgd en wil je graag een vinger aan de pols blijven houden door een follow-up gesprek? Of heb je een ander verzoek, zoals coaching rondom een specifiek thema, teamcoaching, een workshop, een boardroomsessie of behoefte aan (ad-hoc) advies? Ik kijk graag samen met je naar de mogelijkheden.

Kennismaken?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou, voor je team of totale organisatie kan betekenen? Laten we dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken.