Coaching bij

SKUS | Sjoerd Kusterrmans | Teamontwikkeling

Bouw vanuit authenticiteit een effectief en evenwichtig team

Als leidinggevende weet je dat de dynamiek in je team een enorme invloed heeft op de effectiviteit, en dat het je resultaten kan maken of breken. Als manager is jouw rol hierin aanzienlijk. Jij faciliteert structuur, (sociale) veiligheid, ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor initiatief. Ontbreekt het hieraan, dan ontstaan er scheve verhoudingen, onrust, chaos, onvrede. Door deze onderstroom kan er een onevenwichtige of zelfs ongezonde werkcultuur ontstaan, met alle gevolgen van dien. Het frustreert je enorm, want voor je gevoel doe je er alles aan om je mensen te steunen en sta je altijd voor ze klaar. Jij wilt met je team samen knallen, maar het voelt soms als trekken aan een dood paard.

Herken je een of meerdere situaties bij jou op de afdeling?

Er wordt meer over dan met elkaar gesproken.

Teamleden houden zich niet aan afspraken.

Er is veel ziekteverzuim op de afdeling.

Er wordt weinig initiatief getoond; mensen zijn afwachtend.

Er is geen eigenaarschap over taken en verantwoordelijkheden.

De resultaten van je team blijven achter.

Het verloop is groot; getalenteerde mensen verlaten het team.

Het is moeilijk om nieuwe opvolgers te vinden.

De mensen in je team zijn sleutelfactoren voor groei en voorspoed. Hun persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn daarbij bepalende voorwaarden. Gemiddeld benutten mensen slechts 60-65% van hun natuurlijke talent, waarbij de ontwikkeling soms zelfs wordt geremd door de manager, bijvoorbeeld door overdreven focus op controle, uit angst dat ze zelf worden voorbijgestreefd of dat anders de doelen niet worden behaald. Dat staat de teamspirit, effectiviteit én de continuïteit van het team op de lange termijn behoorlijk in de weg. Wat als je je als leidinggevende dienend zou opstellen? Je mensen in hun authentieke kracht zou zetten en hen meer zou voeden in hun ontwikkeling en persoonlijk leiderschap?

SKUS | Sjoerd Kustermans | Teamontwikkeling

Jouw teamcoach voor echte verbinding en duurzame groei

‘Be the change you want to see’ is een cliché, maar treffende uitspraak. Door zelf vanuit jouw authenticiteit en je kernwaarden te gaan acteren, inspireer je jouw team om hetzelfde te doen. Ik leer je hoe je natuurlijk talent kunt ontdekken en het potentieel van jouw teamleden en dat van jouzelf als manager ten volste kunt benutten. Door échte verbinding in en met je team creëer je duurzame groei en flow. Het fundament waarop je met jouw high performing team verder kunt bouwen en waar de hele organisatie profijt van heeft.

"Onze organisatie wordt gekenmerkt door senior professionals die hoogopgeleid zijn. Coachtrajecten moeten aansluiten op dit niveau en toegevoegde waarde bieden voor de kandidaat en Qconcepts. SKUS geeft mooi aansluiting op de individuele leerlijnen van talentvolle managers met ambitie. 

De coachtrajecten bij SKUS hebben onze professionals geholpen om completer te worden op het gebied van soft skills ontwikkeling. In een aantal gevallen heeft een teamtraject ook duidelijk geholpen om hen beter te laten functioneren."

Martijn Boelhouwers
Partner en co-owner Qconcepts

"Onze organisatie wordt gekenmerkt door senior professionals die hoogopgeleid zijn. Coachtrajecten moeten aansluiten op dit niveau en toegevoegde waarde bieden voor de kandidaat en Qconcepts. SKUS geeft mooi aansluiting op de individuele leerlijnen van talentvolle managers met ambitie. 

De coachtrajecten bij SKUS hebben onze professionals geholpen om completer te worden op het gebied van soft skills ontwikkeling. In een aantal gevallen heeft een teamtraject ook duidelijk geholpen om hen beter te laten functioneren."

Martijn Boelhouwers
Partner en co-owner Qconcepts

Wil jij dit ook bereiken?

SKUS | Sjoerd Kustermans

Je bouwt aan een effectief, evenwichtig, high performing team.

De onderstroom van onvrede en onrust verdwijnt.

Je vergroot de betrokkenheid, verantwoordelijkheid en het zelfleiderschap van mensen.

Je creëert een veilige, constructieve feedbackcultuur waar ruimte is voor initiatief.

Het verzuim en verloop (door onvrede) neemt af.

Mensen zijn open, er is weer plezier en het voelt alsof 'de dingen' weer vanzelf gaan.

Wanneer je jouw team de ruimte geeft en helpt groeien, zal het dat ook doen. Professionals zullen meer betrokken zijn, maar soms betekent dit dat ze het team eerder verlaten dan gehoopt. Dit kun en moet je niet willen tegenhouden, bekijk het positief! Wanneer je mensen oprecht die ruimte geeft, zullen ze ambassadeurs zijn voor je team en zal het vertrouwen groeien. Hierdoor wordt het gemakkelijker om getalenteerde opvolgers te vinden en waait er regelmatig een frisse wind door de afdeling.

Sjoerd Kustermans

Analytisch coach voor authentiek leiderschap

Als we het volledige, authentieke potentieel van individuele mensen benutten heeft dat een enorme positieve impact op organisaties én de maatschappij. Ik geloof in een open, mensgerichte samenleving en de kracht van collectieve wijsheid. Met SKUS draag ik daar als analytisch coach aan bij door leidinggevenden en professionals te helpen om hun potentieel te ontdekken én te ontwikkelen. Vanuit authenticiteit, want alleen dan kun je als mens de beste versie van jezelf worden en écht in verbinding zijn met jezelf en je team. Vanuit die verbinding en betrokkenheid zullen 'de dingen' weer vanzelf gaan.

Teamanalyse

Hoe effectief is jouw team op dit moment en wat heeft het als collectief nodig om samen te werken en te floreren? Hoe goed kennen jullie elkaar eigenlijk en wordt er rekening gehouden met elkaars gedragsvoorkeuren? Welke (onbewuste) drijfveren en patronen bepalen de teamdynamiek en worden het potentieel en talent van alle mensen wel ten volste benut?

In deze teamanalyse onderzoeken we dit samen, waarbij ik gebruik kan maken van twee krachtige en beproefde methodieken: Insights Discovery en het Odin Development Compass (ODC). Ik vertel je graag meer over de verschillen en mogelijkheden van deze methodieken en welke het best aansluit op de uitdagingen en doelen van jouw team. Daarna aan jou de keuze waarmee je wilt starten, op de weg naar ontwikkeling van jullie high performing team.

Ontwikkeltraject voor teams

In dit traject coach ik jou en je team bij de professionele ontwikkeling naar een high performing team. Hierbij maak je – in overleg – de keuze voor een van de methodieken die ik hiervoor inzet: Insights Discovery of Odin Development Compass (ODC). Daarna gaan we samen aan de slag in verschillende teamsessies, waarbij de focus ligt op persoonlijke en teameffectiviteit en het creëren van afstemming en verbinding tussen je teamleden.

Teamsessies zijn altijd maatwerk, toegespitst op de specifieke behoefte en context van jullie vraag. Kies voor een kort traject met één of enkele teamsessies of een langer programma met meerdere teamsessies. Eventueel in combinatie met individuele coaching voor jezelf als manager of voor specifieke teamleden.

Coaching op maat

Heb je het ontwikkeltraject voor teams of voor persoonlijk leiderschap gevolgd en wil je graag een vinger aan de pols blijven houden door middel van (regelmatige) herhalingssessies? Of heb je een ander verzoek, zoals; coaching rondom een specifiek thema, teamcoaching, een workshop, een boardroomsessie of (ad-hoc) advies? Ik kijk graag samen met je naar de mogelijkheden.

Kennismaken?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou, voor je team of totale organisatie kan betekenen? Laten we dan kennismaken en de mogelijkheden bespreken.